Şuanki Zaman: 09.02.2010, 03:23 Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz.

Derecelendir
  • 23 Oylar - 2.78 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
JİTEM Cinayetleri Kaça İşletiyordu?
Yazar Mesaj
münevver Çevrimdışı
Müsadenizle çocuklar
Süper Moderatör

Üye Bilgileri
Katılma Tarihi:Oct 2005
Rep Puanı: 85
JİTEM Cinayetleri Kaça İşletiyordu?
JİTEM (Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele) Cinayetleri Kaça İşletiyordu?

[Resim: jitem-hangi-fiyata-cinayet-isletiyordu_b.jpg]

Ölüm kuyularını gündeme getiren eski vekil Fırat, 'O dönem bana gelen bir kayıp yakını, yakaladıkları bir kişinin '33 milyona öldürüyor, parayı JİTEM'den alıyoruz' dediğini anlattı' diye konuştu..

[Resim: jitem-hangi-fiyata-cinayet-isletiyordu-2_b.jpg]

Ergenekon davası ile gündeme gelen Güneydoğu'daki 'ölüm kuyuları'nı 1990'lı yıllarda Meclis'te ilk gündeme getiren dönemin RP İstanbul milletvekili Mehmet Fuat Fırat oldu. Fırat'ın anlattıkları gerçekten ürkütücü. Bugün 76 yaşında olan ve Ankara'daki evinde torunları ile zaman geçiren Şeyh Said'in torunu Mehmet Fuat Fırat, 1995-2002 yılları arasında Meclis'te bulundu.

[Resim: jitem-hangi-fiyata-cinayet-isletiyordu-3_b.jpg]

Fırat dönemin bakanlarına kayıpların bulunması için gitti ancak, 'Kusura bakma askerleri aşamıyoruz' yanıtı aldı. Fırat'a kayıp yakınları ve 'kaybedilmek' istenenlerin anlattıkları ise akıllara durgunluk verecek türden. Telefon ile ulaştığımız Mehmet Fuat Fırat, 'ölüm kuyuları'ndan milletvekili olduğu yıllarda söz edildiğini belirterek, 'Sanıyorum bunu ilk olarak yüksek sesle söyleyen benim. İnsanların kaybedilip bu kuyulara atıldığını oralarda herkes konuşuyordu.

[Resim: jitem-cinayetleri-kaca-isletiyordu-7_b.jpg]

Biliniyordu yani. Ama kimse ortaya çıkıp konuşamıyordu. Bunu bir çok kez basın mensuplarına veya parlamentodaki arkadaşlarıma anlattım. Ama o dönem şimdiki gibi ses getirmedi' diye konuştu. O dönemde yaşananları anlatan Fırat, 1990'lı yılların sonunda Diyarbakır'dan şu anda ismini hatırlamadığı bir kişinin kendisine geldiğini ve yaşadıklarını anlattığını belirterek, şöyle dedi: 'Diyarbakır'da sokakta yürürken birisinin kendisini takip ettiğini fark etmiş.

[Resim: jitem-cinayetleri-kaca-isletiyordu_b.jpg]

O dönem de insanların faili meçhul cinayetlere kurban gittiği bir dönem. Fark ettirmeden yakınlarına haber vermiş. Adam onu takip ederken, yakınları da bu adamı takip etmeye başlamış. Bir çıkmaz sokağa girince, adamın üstüne atlayıp kıskıvrak yakalamışlar. Zorla konuşturdukları bu kişi, 'JİTEM'den bazıları talimat veriyor.

[Resim: jitem-cinayetleri-kaca-isletiyordu-2_b.jpg]

Biz de takip edip öldürüyoruz. Ardından da bankaya gidip hesabımıza yatırılan 33 milyon lirayı alıyoruz' demiş. Bu kişi ile bir süre irtibatım oldu, ama sonra o da kayıplara karıştı.'

[Resim: jitem-cinayetleri-kaca-isletiyordu-6_b.jpg]

ÖYLE BİR DÖNEMDİ HAK-PAR kurucularından ve eski genel başkanı Abdülmelik Fırat ile amca çocukları olan Mehmet Fuat Fırat, yine milletvekilliği sırasında Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinden birisinin kendisine geldiğini belirterek, 'Bana 'bir yakınımızı jandarmalar aldı. Ama ne ölüsünü, ne dirisini vermiyorlar' diyerek yardım istedi.

[Resim: jitem-cinayetleri-kaca-isletiyordu-4_b.jpg]

Ben de o zamanki bakanlardan Mehmet Yüceler'e durumu anlatarak yardım etmesini istedim. Bakan bana döndüğünde 'kusura bakma askerleri aşamıyoruz' dedi.

[Link gösterimi ziyaretçilere kapalıdır. Giriş Yap ya da Kayıt Ol]

(Bu Mesaj 19.12.2008 17:07 değiştirilmiştir. Değiştiren : münevver.)
19.12.2008 17:03
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
münevver Çevrimdışı
Müsadenizle çocuklar
Süper Moderatör

Üye Bilgileri
RE: JİTEM Cinayetleri Kaça İşletiyordu?
[Resim: 085F5E89E1B7F743B0EBBD61b.jpg]

Eski Vali: JİTEM'le çalıştık

Adı Susurluk skandalıyla anılan eski Batman Valisi Şarman, bir dönemin sır perdesini araladı: JİTEM vardı, Çin'den ve Bulgaristan'dan 4 parti silah getirdik.

1993'te Vali olunca Batman'a gönüllü gittim.
Bize 'terörü bitirin de nasıl bitirirseniz bitirin' denildi. Batman terörün ikmal yolu üzerindeydi. Bir proje geliştirip Başbakan Çiller'e sunduk. Genelkurmay'a, Jandarma'ya, OHAL valiliğine de projeyi verdim. Hemen kabul edildi.

ÖZEL BİRLİKLER NASIL KURULDU:

Gönderilen para 3 milyon doları geçmedi. Biz örtülü ödenekten geliyor diye biliyorduk. Köy korucularının içinden askerliğini komando olarak yapanları seçtim. Bunlardan küçük birlikler oluşturduk.

BULGARİSTAN'LA HAVA KÖPRÜSÜ:
İhtiyaçları kendiniz karşılayın denildi. İthalat işlerini biz yaptık. Hazine'den ithalatçı belgesi aldık. Önce Çin'den sonra Bulgaristan'dan 4 parti silah getirdik. Silahları askeri uçaklar getirdi. Bulgaristan'a askeri uçaklar ilk kez bu silahlar için gitti. Bu şekilde 4 ay sonra Batman kırsalına hakim oldukve kısa süre sonra da Batman'ı temizledik.

ÖZEL ORDU DEĞİL:

Bu birlikler benim özel ordum değildi. Devletin birlikleriydi. Diğer illerde de kurulması planlanıyordu. Devletin her biriminin bilgisi vardı, sonra bizi alkışlayanlar tanımaz oldu.

JİTEM'LE BİRLİKTE ÇALIŞTIK:

JİTEM'le birlikte çok iyi çalıştık. Neden yok dediler hiç anlamadım. Vardı ve faydalıydı. Bize göre model doğruydu, yeniden uygulanabilir.

19.12.2008 17:15
münevver Çevrimdışı
Müsadenizle çocuklar
Süper Moderatör

Üye Bilgileri
Devlet, devlet değil sanki Kurtlar Vadisi Panel2))))

İşte, adı Cumhuriyet olan üniter ulus devletin nasıl cinayetler işlediğinin belgesi...

İşte tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet diyenlerin 1990'larda yaptıkları...

Bunların devam etmemesi için, sosyal bir hukuk devleti için "ya sev ya terket" anlayışına HAYIR!

(Bu Mesaj 19.12.2008 17:21 değiştirilmiştir. Değiştiren : münevver.)
19.12.2008 17:19
zümrüt Çevrimdışı
Çabalı Üye
**

Üye Bilgileri
Katılma Tarihi:May 2006
Rep Puanı: 23
Kapatılan Diyarbakır DGM Başsavcılığı'nca hazırlanan, itirafçı ve koruculardan kurulu bir çeteyle ilgili iddianamede, bölgedeki birçok cinayet, bombalama ve suikastın, dönemin rütbeli komutanlarının emri veya bilgisi dahilinde gerçekleştirildiği öne sürüldü.
1999 tarihli iddianamede, 'faili meçhul' bir cinayet sonucu öldürülen Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in komutasındaki altı PKK itirafçısının, dönemin Asayiş Kolordu Komutanı Hulusi Sayın, asayiş komutanları İsmail Selen ve Hikmet Köksal ile JİTEM'in (varlığı devlet birimlerince hiçbir zaman doğrulanmayan Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Teşkilatı) bilgisi dahilinde cinayetler işlediği belirtildi.

Maaşlı itirafçı

1988'de örgütten kaçan Hacı Hasan'ın, korucu Osman Demir tarafından yakalandıktan sonra itirafçılığı kabul ettiği belirtilen iddianamede şu ifadelere yer verildi:

"Sanıkla ilgili Binbaşı Ahmet Cem Ersever tarafından çatışmada öldüğüne dair evrak hazırlatılıp, Şırnak'ta ölen İbrahim Babat'ın kimliğinin üzerine kimlik çıkarılmıştır. .........
Diğer korucu ve askerlerle birlikte aylık 500 bin lira maaşla görevlendirilmiş, istihbarat çalışmalarına ve silahlı operasyonlara katılmıştır."
26.12.2008 21:46
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
zümrüt Çevrimdışı
Çabalı Üye
**

Üye Bilgileri
Hasip Kaplan'a bomba!
'Mete' kod adlı Babat'ın, grubuyla birlikte yasadışı birçok eyleme katıldığı vurgulanan iddianamede anlatılan bazı olaylar şöyle:

"1989'da Silopi'de muhbirlik yapan Hacı Ahmet Zeyrek, Ersever'in temin ettiği bir silahla Lokman Gündüz tarafından vurularak öldürtülmüştür. Babat, 25 Haziran 1990'da, JİTEM adına çalışan Mehmet Bayar'ı kendilerini ele vereceği gerekçesiyle içinde zaman ayarlı bomba bulunan çantayı eline verip, 'Al bunu İdil'de PKK davalarına giren avukat Hasip Kaplan'ın bürosuna git. Çantayı aç ve konuşmaları kaydet' diyerek yollamış, ancak çantayı yolda açan Bayar meydana gelen patlamada ölmüştür.

Bu olay da sanığın içinde bulunduğu Silopi JİTEM birimince organize edilmiştir."
26.12.2008 21:48
zümrüt Çevrimdışı
Çabalı Üye
**

Üye Bilgileri
16 Eylül 1989 gecesinde İdil'de Tahsin Sevim, Hasan Utanç ve Hasan Caner'in öldürülmesi olayı iddianamede şöyle anlatıldı:

Asker gözetiminde infaz
"Hasan, Ersever, Bayram ve Şanlı, mağdurları gözaltına alıp, PKK'ya yardım ettikleri gerekçesiyle Silopi JİTEM'de sorgulamıştır. Şanlı'nın aralarında husumet bulunduğunu söylemesi üzerine sorgularında bir suç işlediklerine dair bilgi alamadıkları köylüler, Nusaybin yakınlarında Şanlı tarafından, Binbaşı Ersever ve Bayram'ın gözetiminde kurşuna dizilerek öldürülmüştür."

Polis yakalayıp bıraktı

İddianamede, sanık Hacı Hasan'ın kapatılan Yeni Ülke gazetesinin Nusaybin bürosunu 1990'da diğer itirafçılar Hüseyin Tilki, Abdülkadir Aygan, Adil Timurtaş ve Hayrettin Toka ile birlikte yaktıkları da belirtildi. 18 Haziran 1991 günü itirafçı Abdülkadir Aygan ile Binbaşı Aytekin Özel'in, dönemin Diyarbakır Barosu Başkanı Mustafa Özer'in evinin önündeki bir araca bomba koyup kaçtıkları sırada polis tarafından yakalandığı, ancak asker kimliğini gösterince serbest bırakıldığı vurgulandı.
26.12.2008 21:53
zümrüt Çevrimdışı
Çabalı Üye
**

Üye Bilgileri
Kan davalısını öldürtmüş
JİTEM'in sivil elemanı olan, MHP Silvan Teşkilatı'nda görevli Mehmet Zahir Karadeniz'in, kan davalısı Mehdi Kaydu'yu itirafçı Adil Timurtaş'a öldürtmek için `Doğan' marka araba teklif ettiği belirtilen iddianamede, "Karadeniz, Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı İsmet Yediyıldız'a bu kişinin kan davalısı olduğunu gizleyip şahsın PKK'lı olduğunu söyleyip öldürülmesine dair ikna ettikten sonra Kaydu itirafçılar Adil Timurtaş ve Abdulkerim Altuğ tarafından öldürülmüştür. Saldırı sırasında Kaydu'nun yakınlarının da silahla karşılık vermesi üzerine Timurtaş ve Altuğ Silvan Jandarma Komutanlığı'na sığınmışlar ve Alay Komutanı İsmet Yediyıldız'ın telefon talimatıyla serbest bırakılmışlardır" denildi.

Şube Müdürü Hanefi Avcı'dan yardım istedi

İddianamede Hasan'ın, Ersever'in öldürülmesi üzerine dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hanefi Avcı'yı telefonla arayıp kendisine sahip çıkmasını istediği ve Avcı'nın talimatıyla İstanbul Sarıyer'de ev kiraladığı, Albay Arif Doğan ve Yüzbaşı Sinan Yaşar'la görüşmeler yaptığı anlatıldı. 1996'ya dek İstanbul'da çeşitli çek senet tahsilatı işleri yapan sanık Hasan'ın, Bodrum'daki San Clup sahibi Ahmet Nedim Başmısırlı'dan tehditle 40 bin dolarlık çek aldığı ve bunu Yalova'ya atanan Jandarma Alay Komutanı Arif Doğan'la paylaştığı da iddianamede geçti.

26.12.2008 22:02
münevver Çevrimdışı
Müsadenizle çocuklar
Süper Moderatör

Üye Bilgileri
Bir dönemin karanlık dönemine dair bilgiler geliyor fakat çözümlenmiş bir şey yok ortada Panel3(

Güneydoğu'da her akşam haberlerde duyduğumuz olayların arkasından kimler çıkıyor ve ölümler, infazlar adres dahilinde açıklanıyor ama yine bir şey yok ortada Panel3(

[Resim: 153920081227101508969.jpg]

JİTEM üyesi Aygan ‘ölüm kuyuları’yla ilgili kan donduran bilgiler verdi. Aygan, adres ve isim vererek öldürülenlerin bazılarının nerelere gömüldüğünü açıkladı.

EMEKLİ Tuğgeneral Veli Küçük’ün ‘JİTEM yok’ açıklamasına tepki göstererek ‘Hayır JİTEM var, bu da benim JİTEM’den aldığım maaşın bordrosu’ diyen Aygan, Cem Ersever’in kirli ilişkilerini deşifre etmemesi için Küçük tarafından öldürüldüğünü savunuyor. Aygan, harita üzerinde, Ergenekon sanıklarının görev yaptığı dönemdeki işlenen faili meçhul cinayetleri ve ölüm kuyularını da şu şekilde tarif ediyor: Devegeçidi Köprüsü altında nakliyatçı bir şahıs infaz edildi. İnfazı, Kemal Emluk tabancayla gerçekleştirdi. Diğer fotoğrafta Silopi’nin Kortik Köyü’nden alınıp infaz edilen Hasan adlı şahsın cesedinin atıldığı yer görülüyor. Diyarbakır’dan Elazığ’a giderken, Hazar Gölü’nün işaretli noktasına ceset bir çuval içerisinde atılmıştı.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Ergenekon’la ilgili önemli bilgi ve belgelerin ellerinde olduğunu Meclis kürsüsünden açıkladı.

Başbakan'ı "ya sev ya terket" sloganının kökeniyle uğraştığı kadar bu meseleyle de uğraşmasını ve vekillerinin "varol başkanım" misyonundan öte faili belli meçhullerin aydınlatılması için de çalışmasını bekliyoruz.

28.12.2008 02:22
şehzade_pir Çevrimdışı
Üye
*

Üye Bilgileri
Katılma Tarihi:Jan 2007
Rep Puanı: 0
dünyanın bir çok ülkesinde gizli örgütler devleti yönetir...

türkiyenin bu gizli örgütlerden kurtulması yakındır Biiznillahi Teala...
07.01.2009 20:42
münevver Çevrimdışı
Müsadenizle çocuklar
Süper Moderatör

Üye Bilgileri
Aminn de içimden bir ses, o gizli örgütler sadece ur temizliği yapıyor gibi geliyor Panel13

07.01.2009 20:48
şehzade_pir Çevrimdışı
Üye
*

Üye Bilgileri
Katılma Tarihi:Jan 2007
Rep Puanı: 0
önce ameliyatla beynimizde ki ur'ları almamız lazım gelir..

gerisi de sonra gelir ... :=)
07.01.2009 20:54
zümrüt Çevrimdışı
Çabalı Üye
**

Üye Bilgileri
(07.01.2009 20:42)şehzade_pir Yazılan: [Link gösterimi ziyaretçilere kapalıdır. Giriş Yap ya da Kayıt Ol]dünyanın bir çok ülkesinde gizli örgütler devleti yönetir...

türkiyenin bu gizli örgütlerden kurtulması yakındır Biiznillahi Teala...
Dünyanın bir çok ülkesinde gizli örgütler vatandaşların güvenliğini sağlar. Vatandaşlarının kabusu olmaz, onları öldürmez!
Kanunları korur. Kanunlar da vatandaşların güvenliğini sağlar. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kanunlar vatanadaşların haklarını korur, cinayet çetesi kurmaz!

Cinayet işleyen katil ya da terörist olur, DEVLET olmaz!
20.01.2009 23:06
zümrüt Çevrimdışı
Çabalı Üye
**

Üye Bilgileri
(19.12.2008 17:03)münevver Yazılan: [Link gösterimi ziyaretçilere kapalıdır. Giriş Yap ya da Kayıt Ol]Fırat, dönemin bakanlarına kayıpların bulunması için gitti ancak, 'Kusura bakma askerleri aşamıyoruz' yanıtı aldı.

Türkiye’de inanılmaz olaylar yaşanıyor. Son olarak JİTEM Diyarbakır Grup Komutanının şüpheli ölümüyle müthiş iddialar ortaya çıktı. İnanılmaz bir tesadüfle komutanın ölümündeki müthiş sırlar ortaya döküldü. Star gazetesi üç gündür JİTEM grup komutanı Kırca’nın PKK’lılara yaptığı infazları tek tek yazdı. Şimdi, Devlet Övünç Madalyalı Abdülkerim Kırca’nın ölümü ile bu itiraflar arasındaki bağlantı konuşuluyor. Açıklanan ilk raporda da Aygan'ın kafasına bitişik atışla ateşlenmiş tek kurşun sıktığı belirlendi.

[Resim: 7172626.jpg]

JİTEM’in başına atanan Abdulkerim Kırca döneminde cinayetlerin arttığını iddia eden Aygan, ''JİTEM Diyarbakır Grup Komutanı Binbaşı Abdulkerim Kırca’nın üç kişiyi infaz ettiğini gözlerimle gördüm. Bu kişiler Sağlık- Sen Diyarbakır Şubesi’nden Necati Aydın, Mehmet Ay ve Ramazan Keskin’di. Bu kişiler mahkemece serbest bıraktığı için Kırca infaz etti. Sonra Silvan yolunda Kağıtlı Karakolu’nu geçince gündüz gözüyle bunlar dizüstü çöktürüldü. Kırca, yakın mesafeden kafalarına sıktı. Daha sonra bunları toprağa gömdük.'' dedi.

İşte Star gazetesinde yer alan o korkunç infazlar

Murat Aslan: 1994 yılında oğlunu kaybeden Diyarbakırlı bir baba şok iddialarda bulundu. İzzettin Aslan, oğlu Murat'ın 10 Haziran 1994 günü elektrik faturası yatırmak için evden çıktıktan sonra bir daha dönmediğini anlattı.

Görgü tanıklarının "evinizin iki sokak ötesinde beyaz bir otomobile zorla bindirilip götürüldü" dediği oğlunun izini 10 yıl sonra bir televizyon programında bulduklarını belirten baba İzzettin Aslan şöyle konuştu: 11 Mart 2004'te bir televizyon kanalında eski bir PKK itirafçısı anılarını anlatırken ‘Diyarbakır'da Murat Aslan isimli bir genci Binbaşı Abdülkerim Kırca'nın emriyle aldık. JİTEM merkezinde işkenceyle sorgulandı. Silopi'ye bağlı Çukurca köyünün yakınındaki mezarlığın altında bir dere yatağında yakılarak öldürüldü’ dedi. Evde herkes şok içindeydi. Hemen şikáyetçi olduk ancak 4 yılda Kırca'nın ifadesi bile alınamadı. İtirafçının tarif ettiği yere gittim, köylülerle konuştum. Olayı doğrulayanlar cesedin mezarlığın hemen dibine gömüldüğünü söylediler. Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdum. Mezar açılırken başında durdum. Yapılan DNA testinde sonuç yüzde 99.99 oğlum olduğunu söyledi.

Necati Aydın:
Necati Aydın’ın akrabası Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın, Necat Aydın’ın amcasının oğlu olduğunu söyledi. Şükran Aydın, ‘Daha çocuğu annesinin karnındayken Necati öldürüldü. Amcaoğlumun cesedini çok aradık ama bulamadık. Necati’nin ölümünden iki yıl sonra acıya dayanamayıp Türkiye’yi terkettiler. Şimdi Necati’nin cesedinin bulunması için ben harekete geçeceğim. Ergenekon soruşturmasıyla birlikte yaşanan olayların yarısı ortaya çıktı. Fırat’ın bu tarafında çok cinayet işlendi. Faillerin cezasız kalmaması gerekiyor’ dedi.

İdris Yıldırım: Silopi'den alınıp Elazığ timine götürüldü, orada boğularak öldürüldü ve çuvala konuldu. Elazığ-Baskil yolu kenarında bir ufak dere içerisinde yakıldı. Bu olayda Grup Komutanı, Kemal Emlük, ben ve Elazığ timi vardı.

Servet Aslan: Siirt'in Eruh ilçesinden olan Servet Aslan'ın babası Diyarbakır'daki Kredi Yurtlar Kurumu'nda bekçiydi. Bu kişi de yine aynı yöntemle alınarak infaz edildi.

Edip Aksoy - Sıdık Etyemez:
Bunlar infaz edildiler. Öldürüldükten sonra Silopi ile Cizre arasında bir dere yatağında gömüldüler.

Ahmet Ceylan: Diyarbakır'da Yenişehir içerisinden alındı. İşkenceyle bilgi alındıktan sonra infaz edildi.

Şahabettin Latifeci: JİTEM'e getirildi. Orada Şehmus kod adlı uzman çavuş tarafından boğularak öldürüldü. Bu şahsın cenazesi de çuval içinde Silvan-Diyarbakır yolu üzerindeki bir süt fabrikası veya yoğurt fabrikasının arkasına atılmıştı.

Mehmet Salim Dönen: JİTEM'e getirildi. JİTEM'de üzerinden 7 bin Mark çıktı. Bu Marklar tabi Abdulkerim Kırca tarafından alındı. JİTEM'e televizyon alındı. Bu kişi de işkenceyle öldürüldükten sonra cesedi atıldı.

İhsan Haran: JİTEM'de sorgulandı ve infaz edildi.

Hakkı Kaya: 18 Kasım 1996’da Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi civarında yürüyen Hakkı Kaya JİTEM tarafından alındı. Kaya, Gülüstan adlı bir PKK’lının babasıydı. Muhsin Gül adlı itirafçı Kaya’nın kızının dağda olduğunu ve kendisinin de irtibata girdiğini, yardım yataklık yaptığını söylemişti. Kaya, JİTEM’de sorgulanarak öldürüldü. Cenazesi çuval içerisinde Diyarbakır’dan Silvan’a giderken Karaçalı köyünü geçince sol taraftaki toprak yolun 5 ile 10. km arasındaki Han Köyü’ne doğru gidilirken virajda atıldı ve üzeri toprakla örtüldü.

DEP’Lİ Fethi Yıldırım: 1 Ocak 1994 günü Viranşehir Özal Mahallesi Yükseller Tesisleri arkasında bulunan evden alındı. Diyarbakır’da JİTEM’e getirilen Fethi Yıldırım, Saraykapı’da sorgulandıktan sonra kaybedildi. Karaçalı Köyü’nden Hani İlçesi’ne giden toprak yoldan 2-3 kilometre gidince yol hafif tepelik bir yerden geçiyor. Orada yolun sol yanı batı tarafına (yolun 2-3 metre yakınına) gömüldü.

Memduh Ökmen:
1994 yılında gözaltında kayıp edilen Memduh Ökmen’in ağabeyi Fikri Öktem, 15 yıl sonra bir umut ışığının doğduğunu söyledi. Öktem, ‘16 gün boyunca gözaltında kalmıştı. Mahkemede serbest bırakıldıktan sonra çıkışta tekrar gözaltına alınmıştı. O günden beri kendisinden haber alamıyoruz. Kuyuların açılabileceğini duyduk. İçimize bir ışık doğdu. Nereye başvurmak gerekiyorsa başvuracağız. Ne zaman kardeşimin evine gidip çocuklarını görsem gözlerim doluyor. Onu görmeyen belki hiç hatırlamayan çocukları var’ dedi.

Abdülkadir Çelikbilek:
Abdulkadir Çelikbilek'i PKK'ye yardım, kaçakçılık yapıyor ve PKK'yı finanse sağlıyor suçlamasıyla Diyarbakır Postanesi civarında ben, Kemal Emlük, Apo kod adlı Uzman Çavuş Abdulkadir Uğur, Şehmuz kod adlı Uzman Çavuş Uğur Yüksel, onu alarak Toros arabaya bindirdik.
JİTEM'e götürdük. Buradaki sorgusunda üzerinden hiç para çıkmadı, yoksul bir adamdı, bizde de şüphe olmuştu; ama bir defa almıştık. JİTEM alınca sağ bırakmaz. Şehmuz Uzman Çavuş, onu boğarak öldürdü. Beyaz Station arabasının arka kısmına Çelikbilek'in cesedi atıldı.

20.01.2009 23:08
zümrüt Çevrimdışı
Çabalı Üye
**

Üye Bilgileri
Genelkurmay JİTEM’ci albayın cenazesinde

[Resim: 299019.jpg]

Dün intihar eden eski JİTEM Diyarbakır Grup Komutanı emekli Albay Abdülkerim Kırca için bugün Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları da katıldı.

21.01.2009 00:14
münevver Çevrimdışı
Müsadenizle çocuklar
Süper Moderatör

Üye Bilgileri
Acaba intihar mı etti, intihar mı ettirildi? Panel13

Ayrıca devlet için hizmetler yapmışsa ve devlet madalyası almışsa bir itirafçıdan mı korkacak? Yoksa bazı bilgilerin mezara gitmesi için "zorunlu" bir intihar mı ya da ispatlandığında çok fena durumların ortaya çıkacağından duyulan endişe mi?

İnsanlar durduk yere ölümü seçmezler...

21.01.2009 00:23
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla:

İletişim | |.::: Mnazim.Com :::.| | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafifleştirilmiş Sürüm | RSS Beslemesi