| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
simeranya Vefalı Üye

|
Tarih: Prş Eyl 27, 2007 5:07 pm
Mesaj konusu: Selma Öztürk |
|
|
 | | Resmi büyütmek için üzerine tıklayın. |
Biyografisi:
Selma Öztürk 14 Kasım 1978 yılında bir Salı sabahı saat 5.52'de dört çocuklu bir ailenin üçüncü ferdi
olarak Almanya'nın Hannover şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Babası 1968 tarihinde Yozgat'ın
Sarıkaya ilçesinden Almanya'ya göçeden Selma'nın anne tarafı Erzurumludur.
Bütün öğrenimini Almanya'da başarı ile tamamladıktan sonra Hannover Hukuk Fakültesinden
2006 senesinde Hukukcu olarak mezun olmuş, yüksek öğrenimi beraberinde özel bir medrese
eğitimi almıştır.
Yabancı dillere olan merakı ve yeteneği sayesinde Türkçe ve Almancanın yanı sıra Ingilizce,
Fransızca, Arapca, Farsca, Ibranice ve Yunanca dillerini iyi derecede konuşabilmektedir.
Küçük yaşlarda edebiyat ve müziğe olan ilgisi etrafı tarafından da farkedilerek zamanla profesyonel
bir çalışmaya dönüşmüştür.
25 yaşında hac görevini ifa eden Selma, hafızlık çalışmalarını sürdürmektedir.
Mesleğinin yanı sıra “Dinler Arası Diyalog´da” çeşitli faaliyetler gösteren Selma Almanya çapında bu hususta konuşmalar yapmakta ve konferanslar vermektedir.
Bulunduğu bu konumdan dolayı Amerikan hükümeti tarafından hazırlanan "Project for Young Muslim Leaders in European Countries" adlı projeye davet edilmiş ve Şubat 2007 tarihinde Dışişleri Bakanlığı davetlisi olarak bu projeye iştirak etmiştir.
Ömür sermayesini Hannover'de tüketen Selma halihazırda stajer avukat olarak görev yapmakta ve Doktora tezi için hazırlıklarını sürdürmektedir. |
|
| Başa dön |
|
 |
simeranya Vefalı Üye

|
Tarih: Prş Eyl 27, 2007 5:12 pm
Mesaj konusu: |
|
|
Selma kendini şöyle anlatıyor:
"Önsözüm mü, son sözüm mü bilmem ama...
Bilmiş olduğum ve bulmuş olduğum bir gerçek var.
Oda: Hayatım boyunca attığım her adımda, verdiğim her kararda ve giriştiğim her işimde daima bana yol gösteren ve beni yalnız bırakmayan yüce Allah bana o yüceliğini her dem hissettirmiştir. Ben ise O´na şükür ve minnet ediyorum.
Bu albüm... Dünden bugüne alınmış ani bir karar değil. Yıllardır düşünüp hazırlandığım, fakat gerçekleşmesine bir türlü imkan bulamadığım bir çalışma. Yıllar geçti, eserler birikti ve nihayet Sizlere sunabilme mutluluğunu yaşıyorum. Nasip bugünlere imiş. Bununda vaktini ayarlayan biri var elbet...
Ben ne diyebilirim ki?
Ben...
Ete kemiğe bürünen, Selma diye görünen ben, sadece bir kamışım. Üfleyen ise, O Kutsi Nefes.
Herşeyde olduğu gibi, bu işimde de Allah’tan hayırlısını diliyorum.
“Ben Seni unuttuğum an, Sen beni unutma Ya Rab” duam ve temennim ile hepinizi Allah’a emanet ediyorum."
 |
|
| Başa dön |
|
 |
simeranya Vefalı Üye

|
Tarih: Prş Eyl 27, 2007 5:17 pm
|
|
Kendimi bildim bileli sanatı ve müziği sevdim, nağmeler bana haz verdi. Zamanla düşüncelerimi
ve duygularımı satırlara döktüm, onları nağmelerle süsledim ve böylece hayat hedeflerimden biri
olan bu albüm çalışması başladı...
Eserlerimde ele aldığım konular Allah sevgisi ve bilinci, adaletsizlik ve savaşlar, insan, hayat,
ölüm ve fanilik.
Albümüm şu an çalışma aşamasında ve Allah’ın izniyle yakın tarihde çıkacak.
Bütün eserlerin söz ve müziği Selma Öztürk’e aittir. |
|
| Başa dön |
|
 |
vaha Vefalı Üye

|
Tarih: Prş Ksm 01, 2007 3:10 pm
|
|
Klip çekecek mi başrolünde kendisinin olduğu |
|
| Başa dön |
|
 |
münevver Moderatör

|
Tarih: Prş Ksm 01, 2007 3:31 pm
|
|
Sormak lazım, erkekler çektiğine göre ) _________________
|
|
| Başa dön |
|
 |
vaha Vefalı Üye

|
Tarih: Prş Ksm 01, 2007 4:20 pm
|
|
| münevver yazmış: | Sormak lazım, erkekler çektiğine göre ) |
Mantığın bu kadarına diyecek lafım yok,yani kıstas olarak erkekleri almak..: ))) |
|
| Başa dön |
|
 |
münevver Moderatör

|
Tarih: Prş Ksm 01, 2007 4:24 pm
|
|
Sağol Vaha, ayıptır söylemesi mantıkla aram iyidir ))
Ama neden şaşırdın ki?
Sen "başrolünde kendisinin olduğu klip çekecek mi" diye sormuşsun ben de aynı konumdaki erkekler çektiğine göre belki o da çeker diye kendisine sormak lazım dedim... Suç mu ettim ))
Sorun neydi ki _________________
|
|
| Başa dön |
|
 |
vaha Vefalı Üye

|
Tarih: Prş Ksm 01, 2007 4:26 pm
|
|