Mnazim.com

Orjinalini görmek için tıklayınız: BEŞ KADINIMIZ DAHA ÖZGÜRLEŞTİ
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
BEŞ KADINIMIZ DAHA ÖZGÜRLEŞTİ

Rahmetli Ersî annem Xaletê Halim'den öğrenmiştim. Ayağım uyuştuğunda veya kramp girdiğinde onu sıvazlayıp "rabe em herin davetê" (kalk düğüne gidelim) demeyi öğretmiş ve bunu yaparsan ânında ayağının uyuşması geçer demişti.

Uyuşan ayağım o söze hiçbir zaman kanmadı. Ama tüm kadınlarda, istisnasız tüm kadınlarda bu sözün ayaktaki uyuşukluğu ânında geçirdiğine şahit oldum.

İsterse ne gelini ne de damadı tanımasınlar; düğüne gitmek kadınlar ve genç kızlar için en önemli ritüellerden biridir. Ayaklarına giren krampın veya uyuşukluğun tek cümleyle ânında geçmesi bundandı herhalde.

Gerçi o eskidendi...

Artık geçmiyor. Çünkü artık PKK o ritüellerde kına yerine kadınlarımızın, kızlarımızın kanını kullanmaya başladı. Kendi düğününde asaletininden aldığı mahcubiyetle başı önüne düşen kadınlar, bir başkasının düğününde bile eğlenemiyorlar artık.

Öldürülüyorlar!

P'sini çözemediğim şımarık ve küstah "Kadın Katilleri" tarafından.

Şımarıktırlar, evet ve yaptıkları küstahlıktır!

Kendini yakan liseli kızlardan tutun da nazenin bedenine bomba sarıp patlatan kadınlara övgüler dizen, yücelten bir askeri-siyasi hareketin aynı zamanda kadın hakları ile ilgilenen dernek, vakıf gibi legal yapılanmalara gitmesi hastalık derecesinde küstahlıktır.

Bedenini ateşe veren on yedisinde kız için "beni bir tek o anladı" demek küstahlığın, narsiszmin dikalalığıdır.

İntihar bombacısı kadına "... yoldaş sadece sisteme karşı kendi bedeninde bomba patlatmamış, aynı zamanda erkek egemen sisteme karşı kadın mücadelesine önemli bir çıkış yapmıştır," demek densizliktir.

Bir de küstahlıkları fazla ciddiye alınmadıklarından olsa gerek pek anılmayan PKK yandaşı femme fetale kadın dernekleri falan var.

Atatürkçü kokanalarla demokrasi (!) yarışına girmiş bu Apocu kokanalar gerek törelere gerekse en yenisi İslam olan kadim Mezopotamya dinlerine sataşmak için bir erkeğin eşine bağırmasını pusuda beklerler.

Kürdistan'ın bütün dinlerini ve tek töresini aşağılamak için sabırsızlanır, gerekirse kendileri fitne fesat çıkarıp yaygarayı basarlar: Ciyaaaak! Kadınlar eziliyor, dövülüyor, öldürülüyor, pis töre, pis namus, pis İslam, pis erkekler diye.

Bunu yapanlar ve onların sözcüleri, yakalandığı gün bir erkek gibi direnç gösterememiş Öcalan için infaz edilen, kalleşçe öldürülen kadınlar sözkonusu olunca ağızlarını namus belleyip, mahrem yerleri gibi sıkı sıkı kapatıyorlar.

Bakın bugün beş bayan PKK militanının infaz edildiği iddiası bültenlere geçti. Kadın derneklerinden çıt yok.

Bugün düğüne gitmek için arabaya binen beş kadın yarın mezara girecek. Kadın örgütlerinden gene çıt yok!

Utanmasalar Siirt'te beş kadın daha özgürleşti diyecekler; kendileri, annesi Türk olan (!) bir erkeğin kölesiyken!

Madem ölünce özgürleşiliyor ve madem siz de özgürlük sevdalılarısınız... Ne bekliyorsunuz?

Ayağınız mı uyuştu? Xaletê Halim'in dediğini yapın.

Ama eğer beyniniz uyuştuysa, Dayika Halim'in kızlarını rahat bırakın!

Mehmet Yavuz

http://www.siirtgundemi.com/BES_KADINIMI..._z_837.htm
Referans URL